Tervetuloa webinaariin: Päämääränä toivo – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen 8.11.2023

Tervetuloa Päämääränä toivo – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen seminaaritilaisuuteen 8.11.2023 klo 9–12.00. Tilaisuus järjestetään Eduskunnan Kansalaisinfossa kutsuvieraille sekä etänä webinaarina. Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Pääset seuraamaan webinaaria tämän linkin kautta.

Tilaisuudessa pääset päivittämään tietosi lapsiperheköyhyyden yhteiskunnallisista ja yksilötason vaikutuksista. Tutkimuspuheenvuorot valottavat politiikkatoimien vaikutusta lapsiperheköyhyyteen yhteiskunnassa, lapsena koetun köyhyyden elämän aikaisia vaikutuksia sekä millaisilla käytännön, auttamistyön – ja poliittisilla ratkaisuilla voimme rakentaa toivoa ja teitä pois köyhyydestä. Olisi joku – joka kuuntelee paneeli kutsuu kansanedustajat ja vaikuttajat pohtimaan ratkaisuja ajankohtaisiin perheiden arjenhaasteisiin.

Tilaisuutta emännöi kansanedustaja Paula Werning (sd.) Ulosottoon joutuneiden tukijat Eduskunnassa -ryhmän puheenjohtaja. Tilaisuuden järjestää Ratkaisuja – ja rahapuhetta verkosto, johon kuuluvat:

ITLA – Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö, Ensi- ja turvakotien liitto ry /Stressistä säätelyyn -hanke, Mieli Suomen Mielenterveys ry /Ylivelkaantuneiden mielenterveyden ja vanhemmuuden tuki -hanke, VIOLA – väkivallasta vapaaksi ry / Taloudellinen väkivalta tutuksi –hanke, Marttaliitto, Takuusäätiö, Kirkkohallitus / Diakoniatyö, Helsingin sosiaalinen luototus, Helsingin yliopisto / Taloussosiaalityö lapsiperheissä -tutkimushanke

 

Ohjelma

9.00–9.05: Avaus: Paula Werning (sd.)

9.05–9.30: Lapsiköyhyys ja politiikkatoimet: Itla, projektitutkija Lauri Mäkinen

9.30–9.35: Kommenttipuheenvuoro: Maria Ohisalo (vihr.)

9.35–10.05: Kukaan ei halua perinnöksi köyhyyttä: Miksi köyhyydellä on väliä lapsen näkökulmasta, eri ikäkaudet huomioiden. Puhujana: Sosiaalipolitiikan tenure track- professori Mia Tammelin

10.05–10.25 Tauko

10.25–11.20: Olisi joku, joka kuuntelee – paneeli, miten pitäisi auttaa: Keskustelemassa kansanedustajat ja vaikuttajat. Riitta Särkelä Ensi- ja turvakotien liitosta ohjaa paneelikeskustelua.

11.20–11.55: Mistä löytää toivoa, jos sitä ei ole? Miten sietää niukkuutta & voimaantua. Helsingin yliopiston Sosiaalityön yliopiston lehtori ja erikoistutkija Katri Viitasalo ja Takuusäätiön kehityksen johtaja Minna Markkanen (verkostot ja kestävä kehitys).

11.55–12.00 Päätössanat