Bli fri från våld

Erfarenheter av ekonomiskt våld

Jag har blivit utsatt för våld; fysiskt, psykiskt och ekonomiskt. Jag träffade en man förra året, vi började dejta och allt gick så snabbt framåt att jag inte riktigt hängde med. Vi tog ett lån på ca 20 000 euro, lånet tog jag i mitt namn eftersom mannen var i utmätning. Vi delade på lånet. Mannen skulle starta ett eget företag och jag skulle köpa en bil. Ingen bil blev köpt och han ville ha ännu mera lån. Under hot sökte jag mera lån men som tur var fick jag inte det. Det slutade med att han tog hela lånesumman och lovade givetvis att betala tillbaka men det gjorde han inte.

I samma veva började den fysiska misshandeln. Han började med att knuffa omkull mig och tog stryptag om halsen. Det blev värre varje gång. Han var också väldigt elak och jag förstod inte vad det handlade om. Han förvrängde sanningen och ljög också men fick mig att tro att jag hade fel och han hade rätt. Han manipulerade mig och jag förstod inte alltid riktigt vad som var sant eller falskt.

Några gånger betalade han av på lånet men han har också stulit pengar av mig. Via MobilePay och från mitt mastercard stal han flera hundra euro. Han stal också mitt bankkort och handlade och festade för flera hundra euro. Han har under hot tvingat mig att betala flygbiljetter och tvingat mig att beställa nya telefoner på avbetalning. Han har stulit många saker av mig, till och med min sons julklappar har han stulit. Lånet får jag nu betala av på i flera år framöver.

 

”Under hot sökte jag mera lån.. Det slutade med att han tog hela lånesumman och lovade givetvis att betala tillbaka men det gjorde han inte.”

 

”Under hot sökte jag mera lån.. Det slutade med att han tog hela lånesumman och lovade givetvis att betala tillbaka men det gjorde han inte.”