Testit ja tehtävät

Testit ja tehtävät

Taloudellista väkivaltaa esiintyy monissa eri muodoissa ja erilaisissa lähisuhteissa. Tyypillisesti taloudellinen väkivalta on parisuhteessa ilmenevä väkivallan muoto, mutta sitä voi esiintyä myös muissa lähisuhteissa kohdistuen esimerkiksi lapseen, vanhempaan tai isovanhempaan.

Tämä testi antaa viitteitä siitä, onko suhteessasi taloudellista väkivaltaa. Ennen testin tekemistä, kannattaa jo miettiä, kenen kanssa voit keskustella, jos olosi on testin tekemisen jälkeen hankala. Tärkeää on, että et jää vaikeiden ajatustesi kanssa yksin.

Huomaathan, että testin antamat pisteet ovat viitteellisiä, eikä testi anna ehdotonta päätelmää taloudellisen väkivallan riskistä. Vaikka testin pistemäärä ei kohdallasi olisikaan korkea, voit silti kohdata väkivaltaa ja tarvita tilanteessasi apua ja tukea.

Testaa, onko lähisuhteessasi taloudellista väkivaltaa. Testi on toteutettu yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa.

Nettiturvakodin sivuilta löytyy myös monenlaisia muita testejä ja tehtäviä, joiden avulla voi pohtia omaa tilannettaan. Suosittelemme lämpimästi tutustumista niihin.