Väkivallasta voi vapautua

Kokemuksia taloudellisesta väkivallasta

Olen joutunut väkivallan kohteeksi; fyysisesti, henkisesti ja taloudellisesti. Tapasin miehen viime vuonna, aloimme seurustella ja kaikki meni niin nopeasti, etten oikein pysynyt perässä. Otimme lainaa noin 20 000 euroa, otin lainan nimelleni, koska mies oli ulosmittauksessa. Jaoimme lainan. Mies perustaisi oman yrityksen ja minä ostaisin auton. Autoa ei tullut ostettua ja hän halusi vielä lisää lainaa. Uhkauksen alla hain lisää lainaa, mutta onneksi en saanut sitä. Lopulta hän otti koko lainasumman ja lupasi tietysti maksaa kaiken takaisin, mutta niin ei käynyt.

Samaan aikaan alkoi fyysinen väkivalta. Hän tönäsi minua ja tarttui minua kurkusta. Se paheni joka kerta. Hän oli myös hyvin ilkeä, enkä ymmärtänyt mistä oli kyse. Hän vääristi totuuden ja myös valehteli, mutta sai minut uskomaan, että olin väärässä ja hän oli oikeassa. Hän manipuloi minua, enkä aina oikein ymmärtänyt mikä oli totta tai tarua.

Muutaman kerran hän lyhensi lainaa, mutta hän on myös varastanut minulta rahaa. MobilePayn kautta ja mastercardiltani hän varasti useita satoja euroja. Lisäksi hän on myös varastanut pankkikorttini ja tehnyt ostoksia ja tuhlannut useita satoja euroja. Hän on uhannut ja pakottanut minua ostamaan lentolippuja sekä pakottanut minut tilaamaan uusia puhelimia osamaksulla. Hän on varastanut minulta montaa tavaraa, hän on jopa varastanut poikani joululahjoja. Nyt joudun maksamaan lainaa takaisin monta vuotta eteenpäin.

 

”Uhkauksen alla hain lisää lainaa.. Lopulta hän otti koko lainasumman ja lupasi tietysti maksaa kaiken takaisin, mutta niin ei käynyt.”

  

 

”Uhkauksen alla hain lisää lainaa.. Lopulta hän otti koko lainasumman ja lupasi tietysti maksaa kaiken takaisin, mutta niin ei käynyt.”