Vertaistuellinen ryhmätoiminta

Taloudellinen väkivalta tutuksi -hanke 2021-2024

Järjestämme hankkeen aikana vertaistuellista ryhmätoimintaa. Lue lisää ajankohtaisista ryhmistä alta.

Vertaistuellinen kehittäjäryhmä käynnistyy 8.3.2022

”Onko sinulla kokemus lähisuhteesta, jossa rahankäyttöön on liittynyt kontrollointia? Onko läheisesi käyttänyt sinua taloudellisesti hyväksi?  Liittykö kokemaasi eroon esimerkiksi yhteisten varojen manipulointia tai elatusmaksujen maksamisesta kieltäytymistä? Onko läheisesi toiminta rajoittanut työssäkäyntiäsi tai opiskeluasi?”

Jos vastasi yhteen tai useampaan kokemukseen ”kyllä”, olet kohdannut lähisuhteessasi taloudellista väkivaltaa. Sinun kokemustasi tarvitaan, jotta ilmiöstä ja sen uhrien auttamisesta olisi systemaattista ja laaja-alaista tietoa, sillä taloudellinen väkivalta on vaiettu ongelma ja tuntemattomampi kuin muut väkivallan muodot.

”Tunnetko kokeneesi lähisuhteessasi taloudellista väkivaltaa? Koetko olevasi elämän tilanteessa, jossa voisit vaikuttaa omalla kokemuksellasi ilmiön tunnettavuuteen? Löytyykö sinulta palo vaikuttaa yhteiskunnan auttamisrakenteisiin- ja käytänteisiin sekä ihmisten elinolosuhteisiin omalla kokemuksellasi?”

Sinun kokemuksesi on merkittävä, jolla voit olla aidosti avuksi samankaltaisessa elämäntilanteessa oleville henkilölle. Tule mukaan verkossa tapahtuvaan suljettuun kehittäjäryhmään, jossa kokemusasiakkuuden ja vertaisuuden periaatteisiin perustuen kehitetään keinoja tunnistaa taloudellisen väkivallan ilmiöitä ja sen seurauksia. Lisätään ammattilaisten osaamista ja nostetaan esiin muutostarpeita auttamisrakenteissa- ja käytänteissä.

Ryhmä on ammatillisesti ohjattu ja tapaamiset tapahtuvat Teams-yhteydellä. Voit halutessasi osallistua ryhmään myös anonyymisti. Osallistumista varten tarvitset tietokoneen, älypuhelimen, tabletin tai muun älylaitteen ja toimivan nettiyhteyden.

Kehittäjäryhmä alkaa 8.3.2022 klo 17–18.30. Tapaamiset ovat alussa 4 kertaa tiistaisin joka toinen viikko, jonka jälkeen ryhmä kokoontuu tiistaisin kerran kuukaudessa vuoden 2022 loppuun saakka.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Hanna Nylen, puh. 050 5838 321 tai hanna.nylen@violary.fi

Tita Yli-Kätkä, puh. 050 3409 450 tai tita.yli-katka@vaasanturvakoti.fi